Župnijski pastoralni svet

Župnijski pastoralni svet je bil izvoljen na volitvah spomladi leta 2015 in ga sestavlja 25 članov, ki so razdeljeni v tri skupine:

 • za bogoslužje
 • za oznanjevanje
 • Karitas
Člani Župnijskega pastoralnega sveta imajo svoja redna srečanja, na katerih obravnavajo aktualno problematiko v župniji.

Zadnje srečanje ŽPS je bilo 29. 11. 2017, sklepi in predlogi:

 1. V postu leta 2019 bomo v župnijah Šturje in Ajdovščina obhajali sveti misijon. Ta bo potekal 6 postnih vikendov, vodili pa ga bodo različni moški redovi. Medžupnijski odbor za pripravo misijona je pripravil moltev za uspeh misijona, ki se bo molila od letošnje 1. adventne nedelje dalje, pri nedeljskih mašah po obhajilu.

   

 2. ŽPS se je seznanil s predlogami obnove cerkve in Marijinega doma, in podpira idejo, da se najprej obnovi notranjščino cerkve, kar obsega: izdelavo krstnega kamna, novega ambona, prenovo tlaka v prezbiteriju, obnovo zakristije, obnovo razsvetljave v cerkvi. V daljšem časovnem obdobju pa se pripravi tudi obnovo Marijinega doma.

   

 3. V času božične devetdnevnice bodo po družinah kot običajno romale Marijine podobe. Prijavili se boste lahko v cerkvi.

   

 4. Blagoslov domov in družin bo potekal po novem letu, za tiste ki ste se že lani prijavili za blagoslov ponovna prijava ni potrebna, če pa bi še kdo želel, bodo na voljo prijavnice.

   

 5. V nedeljo 7. Januarja se bomo pri maši ob 10ih spomnili 72-letnice mučeniške smrti Filipa Terčelja. G. Ivan Albreht je pripravil novo molitev za Terčeljevo beatifikacijo.

   

Dogovorili smo se še:

 • Da bodo na 4. Adventno nedeljo 2 maši zjutraj, popoldan ob 17-ih maša za otroke, ob 21ih maša, ki jo bodo oblikovali mladinci in ob polnoči polnočnica, na sam Božič, pa kot običajno po nedeljskem urniku.

   

 • Na god sv. Štefana bo kot običajno potekala trikraljevska akcija.

   

 • Spovedovanje pred Božičem bo na torek, četrtek in petek 3. Adventnega tedna.

   

 

Pri delu ŽPS je v veliko pomoč tudi gospodarski župnijski svet in ključarji.