Karitas

Tudi v župnijah naše dekanije so ljudje, ki potrebujejo pomoč. Karitas trenutno nudi materialno pomoč več kot 580 družinam in posameznikom. Nad 300 šolarjev je prejelo pomoč za nakup šolskih potrebščin. V projektu ‘posvojitev na daljavo’ je vključenih 23 otrok, ki prejemajo mesečno pomoč. Ob materialni pomoči Karitas izvaja tudi spremljanje in svetovanje pri iskanju poti iz težav ter usmerjanje v druge oblike pomoči. Poleg teh dejavnosti, ki se izvajajo v centru Karitas v Ajdovščini, potekajo še drugi programi:
  • Popoldan na cesti, to je pomoč in druženje otrok in mladostnikov. Poteka v šestih krajih, vseh otrok in mladih, ki so vključeni je 130.
  • Hiša Malorca v Ajdovščini daje streho nad glavo in podporo ljudem, ki so iz različnih vzrokov pristali na robu. Trenutno je v njej 10 brezdomcev.
  • Pisarna za nasvet in pomoč pri zasvojenosti deluje v Rizzatovi vil v Ajdovščini.
Še veliko se dogaja, saj pri Karitas vedo, da človek ne živi samo od kruha. Prepoznavni so Umetniki za Karitas, ki že 22 let med ljudi prinašajo lepo in dobro. Pred kratkim je začela delovati knjižnica Karitas, ki odraslim in mladim ponuja branje in znanje za dušo.