Šturske družine na aktivnih počitnicah


V nedeljo, 11. 8. 2019, smo se po praznovanju 50-letnice redovništva s. Milke odpravili na aktivni oddih v Čezsočo. Takoj ob prihodu je bilo začutiti svež zrak in veliko dobre volje udeležencev. Mala hiška na robu gozda in šotori so postali naše bivališče.
V ponedeljek smo preizkusili našo vztrajnost in kondicijo ter se iz Lepene podali do Krnskega jezera. Ob čudovitih pogledih na dolino in jezero, smo se odpočili in nato vrnili v dolino.
Naslednji dan smo se preizkusili v adrenalinskih športih Posočja. Resnično smo se zabavali v nam manj znanem vrtenju v napihljivi žogi po klancu navzdol, tako imenovanem zorbingu. Če bi otroci lahko odločali, bi bili verjetno še danes tam. Kljub vsemu so se v našem medsebojnem tekmovanju bolje odrezali odrasli, glede na to, da je hitrost in dolžino poti vrtenja določala teža. Popoldan, ko so otroci igrali nogomet, smo se odrasli podali na brzice Soče z raftingom. Adrenalinske športe so nam omogočili župnikovi nečaki, za kar smo jim zelo hvaležni.
Tudi zadnji dan smo izkoristili za izlet. Ogledali smo si Trdnjavo Kluže in se poučili o njeni pomembni vlogi v zgodovini.
Domov smo se vrnili polni lepih vtisov in s pravim zagonom za novo veroučno leto, ki se ga že veselimo.
Iskrena hvala gospodu župniku Zoranu za organizacijo in izpeljavo naših počitnic ter gospe Zdenki za pripravo okusnih obrokov.

Zakonska skupina pa je tri dni preživela v zavetju samostana v Nazarjah. Začeli smo s petkovim kosilom 16. 8. 2019, popoldne pa preživeli ob ogledu Mozirskega gaja, kjer ni manjkalo niti cvetja niti kač, ki so bile na ogled.
V soboto je bil dopoldne naš gost g. Marko Juhant, ki nam je predstavil posamezna obdobja otrok in pomen vzgoje v teh obdobjih, popoldne pa smo se sprehodili po Golteh.
V nedeljo smo zaključili z zajtrkom in se odpeljali do parkirišča pod Veliko planino, nato pa peš do cerkvice Marije Snežne. Z malimi otroki je bil kar lep podvig. Ob 13h smo obhajali sveto mašo, ki je na Veliki planini vsako nedeljo, tokrat nam je domači župnik odstopil vodenje svete maše. Zvečer pa smo že bili vsak na svojem domu.