Duhovna obnova Klanec 2019

Najstniki iz 7., 8. in 9. razreda, animatorji in kateheti smo od 22. do 24. novembra preživeli skupni duhovni vikend v Klancu pri Kozini. Glavno vprašanje vikenda je bilo »Kdo sem jaz?« na katerega smo skušali odgovoriti z zgledi mladih v Svetem pismu, pogovori v parih, delu v skupinah ter s skupnim druženjem med seboj in z Bogom. Spraševali smo se o svojih odnosih in vlogi v družini, o naših prijateljih in o svojih sanjah za svet in župnijo. Pri spoznavanju in druženju nam je bilo v veliko pomoč to, da smo se odpovedali telefonom in se posvetili ljudem okoli nas tako v prostem času, ob ogledu filma, na sprehodu, pri zabavnem večeru kot tudi pri pogovorih v skupinah in v parih. Bogu smo pustili, da nas je nagovoril pri svetih mašah, skozi petje in molitev ter še posebej pri večerni adoraciji. Nekaj mladih je tako odgovorilo na vprašanja, kaj jih je najbolj nagovorilo in kaj jim je najbolj ostalo v
spominu.

  • Najbolj mi je bilo všeč, ko smo imeli igre na zabavnem večeru, ko smo se družili in peli. Bili smo kot ena družina. Najbolj sem si zapomnila zgodbo o bogatem mladeniču in to, da se je treba vedno nečemu odpovedati.
  • Najbolj mi je bil všeč zabavni večer in delo po skupinah. Všeč mi je bila spodbuda, naj se pogovarjamo tudi s tistimi, ki jih ne poznamo dobro in s katerimi se ne družimo.
  • Od vikenda mi je najbolj ostala v spominu večerna adoracija in skrivanje po hiši.
  • Všeč so mi bile ščipalke (kdor se je na pamet naučil kak Jezusov stavek iz Svetega pisma, je dobil ščipalko) in skrivanje. Želela bi si, da bi imeli še več časa za pogovor o temah, ki so nas zanimale.
  • Najbolj mi je ostalo v spominu, da smo bili brez telefona in da smo zdržali. Če bi bil sam, bi bilo to veliko težje.
  • Najbolj mi je ostala v spominu moja skupina in delanje plakatov.