Trikraljevska akcija 2019

PRILOŽNOST ZA DOBROTO SRCA

Dan smo pričeli s sveto mašo, pri kateri smo se veselili Jezusovega rojstva in praznovali s svetim Štefanom. Ta je ohranil zvestobo rojenemu Kralju in zanj pričeval celo s svojo mučeniško smrtjo. Po maši pa so se tudi otroci in mladi šturski farani podali pričevat za Novorojenega. Malo drugače kakor Štefan, a prav tako iz srca.

Kot koledniki so odšli po šturskih ulicah. Po hišah in stanovanjih so oznanjali: »Od daleč k vam prihajamo in vam veselo oznanilo nosimo. Nam rojen je Odrešenik sveta. Gospod naj blagoslovi vaš dom. Naj v njem prebiva mir in veselje.« Oznanilu so dodali še prošnjo za dar za najrevnejše po svetu. Mnogo dobrih ljudi je rado darovalo za brate in sestre širom sveta, ki so v stiski, obenem pa so s kakšno sladko dobroto razveselili tudi naše najmlajše.

Pri trikraljevski akciji je sodelovalo okrog 200 otrok in skoraj 40 animatorjev, svojo pomoč pa je ponudilo tudi nekaj odraslih. Po Šturjah so se odpravili v triintridesetih skupinah in obiskali so prav vse ulice. Svojo podporo je ponudilo tudi lepo vreme. Otroci so se veseli vračali v Marijin dom, kjer so se okrepčali s čajem in nepogrešljivo pico. Trikraljevska akcija, ki pri nas vedno poteka 26. decembra, je lepo dopolnilo božičnega dne, saj dobrota, ki nam jo je Bog pokazal s svojim rojstvom, dobiva svoj zelo konkreten odsev v dobroti ljudi.