Spodbuda 30. marec 2020

Dragi župljani,

danes vse vabim, da zvečer kot posamezniki ali kot družine naredimo osebno ali družinsko posvetitev (izročitev) Jezusovemu in Marijinemu Srcu. Pridružimo se vsem kristjanom naše domovine z ljubljanskim nadškofom na čelu. K spodnji molitvi vas vabim kadarkoli v tem večeru, lahko pa se pridružite nadškofovi molitvi, ki bo ob 21h na Radiu Ognjišče.

Želim vam lepo posvetitev in obilo Božjega blagoslova in varstva.

lp, Zoran


POSVETITEV JEZUSOVEMU IN MARIJINEMU SRCU, 30.3.2020

Vsemogočni večni Bog, zahvaljujemo se Ti in Te slavimo! Ustvaril si nas po svoji podobi in nas daroval tej prečudoviti državi. Izročil si nas Svojemu Sinu, našemu Gospodu Jezusu Kristusu. On nam je prinesel odrešenje v svojem trpljenju in smrti na križu. Gospod Jezus Kristus, Sin živega Boga, zahvaljujemo se Ti, ker si nam poslal svojega Svetega Duha, ki bedi nad nami, ki nas vodi in usmerja naše življenje, da bi se uresničil Božji načrt! Bog, Sveti Duh, verujemo, da se povezuješ z vsemi ljudmi na tem svetu!

Goreče Te prosimo: prenovi obličje zemlje tako, da razsvetljuješ naša srca s svojo modrostjo, da bi živeli v skladu z Božjo voljo, v ljubezni do Boga in bližnjega! Gospod Jezus Kristus, naš Odrešenik in naš Odkupitelj, tukaj in sedaj te skupaj z našimi državniki, vlado in državljani Slovenije, sprejemamo za Gospoda in Kralja naše dežele in države ter posvečujemo sebe in svojo državo Tvojemu presvetemu Srcu in Marijinemu brezmadežnemu Srcu! Prosimo Te, vladaj nad nami in nad našim narodom z močjo Svetega Duha, da bodo v našem narodu vladale pravičnost, modrost, edinost, sprava …! Skupno si bomo prizadevali za zvestobo Božjim zapovedim, za spoštovanje naravnega in moralnega življenja v skladu z Božjo Besedo, ki je zapisana v Svetem pismu!

Potem zmolimo Oče naš, Zdrava Marija, Slava Očetu.