Obvestilo Oratorij 2022

Skrivnostni ljudje, skrivnostne stvari, skrivnostna pot …

… skrivnost Oratorija 2022

V dolini zeleni in prepihani, obdani z visokimi sivimi zidovi in ločeni z deročo reko, se dogajajo prečudne stvari. Luči v stari hiši gorijo pozno v noč, zvoki kitar odzvanjajo v noč, tekanje po stopnicah vznemirjajo nič hudega sluteče sosede, piščalka žvižga z vetrom. Ura na zvoniku odšteva dneve, ure in minute, do dneva,ko bo v hišah po vsem mestu ponovno zadišalo po slastnih palačinkah.

Skrivnostne osebe rišejo sence na oknih. Osebe, ki so prišle iz bližnjih in daljnih krajev. Osebe, znane podimenom – ANIMATORJI.

In ravno ta skrivnostna bitja iz Šturij in drugih krajev na vseh bregovih Hublja in njegovih pritokov, Vas obveščamo, da se bomo tudi letos pogumno podali ’’v boj’’ z raznovrstnimi omejitvami, neošiljenimi barvicami, na-pol delujočimi flomastri, lonci in plastičnimi gajbami ter navsezadnje razigranimi otroci. Seveda pa bomo v tem času spoznali glavnega junaka letošnjega oratorija, zapeli veliko pesmi ter se družili s prijatelji in Bogom.

Tradicionalni Oratorij Šturje bo letos potekal v tednu med 27. 6. in 1. 7.

Kot se za tradicionalno prireditev spodobi, bo tudi letošnji oratorij potekal v tradicionalni obliki – v živo, na tradicionalni lokaciji (župnijski vrt, vzhodno od solatne gredice in južno od vrtne ute). Na oratorij sprejemamo otroke, ki bodo letos dopolnili 5 let.

Prijave za letošnji Oratorij bomo zbirali od 15. 5. do 5. 6. oz. do zapolnitve prostih mest. Zaradi epidemioloških omejitev, prostorskih omejitev in ne neomejenega števila animatorjev, bomo morali število udeležencev oratorija v letošnjem letu omejiti. Prijave se bodo tudi letos zbirale preko elektronskega obrazca. Starši boste po elektronski pošti dobili povezavo, obvestilo pa bo objavljeno tudi na župnijski spletni strani.

Do takrat pa bodite oprezni, pogumni in pripravljeni. Animatorji se pripravljamo in treniramo že od lanskega leta. ☺

Animatorji Oratorija Šturje
(tokrat v viteških oklepih)