MOLITEV V CERKVI

Ker v času epidemije ni javnih svetih maš, bova z g. Ivanom maševala kot običajno ob 7h in 18.30, ob nedeljah pa ob 10h. Seveda brez navzočnosti vernikov. Vsi povabljeni, da v tem času doma molimo za zdravje in rešitev pred nalezljivo boleznijo. Zlasti vabim vse tiste, ki ste naročili sveto mašo, pa se je ne morete udeležiti, da se v času maše po vašem namenu v duhu povežete z oltarno daritvijo.

Škofje so zapisali:

»Možna je osebna molitev zdravih vernikov pod pogojem, da v cerkvi/kapeli ni več kot 10 oseb in so med seboj oddaljene vsaj 1,5 metra.«

Kjer je to mogoče, so lahko cerkve v času epidemije odprte izključno pod naslednjimi pogoji:

  1. Cerkve so odprte samo za osebno molitev zdravih vernikov brez simptomov akutne pljučne bolezni.
  2. Istočasno je lahko v cerkvi največ 10 oseb, med katerimi mora biti vsaj 1,5 metra razdalje.
  3. Cerkev, ki je odprta za vernike, je treba vsaj dvakrat na dan očistiti z razkužilnimi sredstvi (kljuke vrat, klopi itd.).
  4. Vernikom mora biti v cerkvi na voljo razkužilno sredstvo za roke.

Čeprav moramo biti vsi zelo previdni in se čim manj srečevati, vas povabim, da poleg molitve doma, prihajate v cerkev k osebni molitvi. Položimo našo situacijo v Božje roke, saj nas zgodovina uči, kako so se ljudstva v kužnih časih zatekala k molitvi.

V cerkvi bomo imeli izpostavljeno Najsvetejše vsak dan, zato prosim, če se lahko vpišete v razpored, ki bo zadaj v cerkvi. Za soboto, 14. 3. pa sporočite meni po telefonu ali na e-pošto nocoj do 22h.

Molitev bo potekala od 9h do 11h in od 16h do 18h, če bo vsaj eden na seznamu. Drugi, ki se pridružite istočasno k molitvi, sedite proč od ostalih in naj vas ne bo več kot približno 10 na enkrat v cerkvi.

V nedeljo boste opravili bogoslužje doma, vzorec bo na spletni strani naše župnije.

S prošnjo za Božje varstvo vsem župljanom želim zdravje in blagoslov,


vaš župnik