Kateheza 16. marec 2020

Danes beremo v berilu o Naamanu, ki je zbolel in postal gobav. Pričakoval je, da ga bo prerok Elizej ozdravil, a ta mu naroča, naj gre v reko Jordan in naj se umije. Jezen je odhajal od njega, a so ga služabniki prepričali, da naj naredil, kar mu je prerok naročil. Čeprav je s težavo ubogal, je po Jordanski vodi ozdravel (prim. 2 Kr 5,1-15).

Priporočam, da z blagoslovljeno vodo pokropite svoje domove in da se z blagoslovljeno vodo vsak dan pokrižate. Blagoslovljena voda ni zdravilo ampak spomin na krst, da se bolj zavemo, da smo v Božjih rokah, da smo sinovi in hčerke dobrega Očeta, ki mu je naša stiska znana. Ta voda tudi odganja vsakršno zlo iz našega življenja. Majhno znamenje, s katerim krepimo vero v Jezusovo moč.(Blagoslovljena voda je na razpolago v cerkvi, takoj ob vhodu, če je nimate doma. Cerkev je odklenjena ves dan in jo lahko greste natočit.)

+ + + + + + + + +

Zvon ob 19.30 nas bo spet spomnil, da se povežemo v molitvi za rešitev iz nalezljive bolezni. Molitev sem vam že posredoval.

+ + + + + + + + +

Jezus je velikokrat govoril v prilikah in prispodobah, delal je znamenja.

Zanimivo znamenje je tudi ime virusa: corona.

Corona v it. pomeni, krona, venec. Dire la corona pomeni moliti rožni venec, la corona del rosario pomeni moliti rožni venec. Morda nam Bog po tem kužnem znamenju sporoča, naj se ponovno bolj obrnemo k njemu v tem postnem času. tudi z molitvijo rožnega venca.

+ + + + + + + + +

DRUGA POSTAJA KRIŽEVEGA POTA: Jezus vzame križ na svoje rame

Molimo te, Kristus, in te hvalimo – ker si s svojim križem svet odrešil.

Jezus, vzel si križ na svoje rame, kot orodje za naše odrešenje. Vzel si ga, ker je Oče želel, da na tak način odrešiš svet. Prosimo te za vse zdravstvene delavce, ki v teh dneh še bolj občutijo težo svojega poklica. Daj jim moč in pogum, da bodo svoj poklic v službi najšibkejših, opravljali z zavestjo, da izpolnjujejo Božjo voljo: »Kar ste storili kateremu mojih najmanjših, ste meni storili!« Blagoslovi vse zdravnike, medicinske sestre in vse druge zdravstvene delavce.

Usmili se nas, o Gospod – usmili se nas!

Drug drugega pokrižajmo na čelo (z blagoslovljeno vodo) in se tako izročimo v Božje roke.

Kateheza (PDF)